reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Glazovaná nožička na pivě a medu

Potřebujeme:

  • 1 větší vepřovou nožičku
  • 1 lžíci medu
  • 200 ml světlého piva
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 10 kuliček černého pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2 kuličky nového koření
  • 1 hřebíček
  • ½ lžičky drceného kmínu
  • sůl

Očištěnou nožičku dáme do horké vody s divokým kořením (bobkový list, nové koření, pepř), hřebíčkem, 2 stroužky česneku a 1 celou neloupanou cibulí. Vaříme ne moc zprudka 45 minut. Mezitím utřeme zbylé tři stroužky česneku se solí a s drceným kmínem. Med smícháme s pivem. Povařenou nožičku scedíme (vývar uschováme) a osušíme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Olejem vymastíme pekáček, nožičku potřeme česnekovou pastou, dáme ji do pekáčku, podlijeme sklenkou vývaru z nožiček, přidáme rozkrojenou oloupanou cibuli. Nožičku polijeme pivem s medem a dáme péct. Pečeme hodinu, po čtvrthodinkách poléváme nožičku pivem a podléváme podle potřeby vývarem. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 200°C.

Zdroj: Glazovaná nožička na pivě a medu; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/glazovana-nozicka-na-pive-a-medu.html [On-line 07.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.