Potřebujeme:
- 1 větší vepřovou nožičku
- 1 lžíci medu
- 200 ml světlého piva
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 lžíce oleje
- 10 kuliček černého pepře
- 2 bobkové listy
- 2 kuličky nového koření
- 1 hřebíček
- ½ lžičky drceného kmínu
- sůl
Očištěnou nožičku dáme do horké vody s divokým kořením (bobkový list, nové koření, pepř), hřebíčkem, 2 stroužky česneku a 1 celou neloupanou cibulí. Vaříme ne moc zprudka 45 minut. Mezitím utřeme zbylé tři stroužky česneku se solí a s drceným kmínem. Med smícháme s pivem. Povařenou nožičku scedíme (vývar uschováme) a osušíme. Troubu rozehřejeme na 180°C. Olejem vymastíme pekáček, nožičku potřeme česnekovou pastou, dáme ji do pekáčku, podlijeme sklenkou vývaru z nožiček, přidáme rozkrojenou oloupanou cibuli. Nožičku polijeme pivem s medem a dáme péct. Pečeme hodinu, po čtvrthodinkách poléváme nožičku pivem a podléváme podle potřeby vývarem. Na posledních 10 minut zvýšíme teplotu trouby na 200°C.
Zdroj: Glazovaná nožička na pivě a medu; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/glazovana-nozicka-na-pive-a-medu.html [On-line 07.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář