reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Glazované baby mrkvičky a krémová kedlubna

Krémová kedlubna

  • 1 kedlubna
  • 50 g másla
  • 125 ml smetany
  • Zeleninový vývar
  • Sůl
  • Pepř
  • ½ lžíce hladké mouky
  • Pažitka

 

Kedlubnu nakrájejte na hranolky a nechte je 2 minuty povařit v osolené vodě.

Z másla, hladké mouky, kedlubnového vývaru a smetany si udělejte omáčku, dochuťte ji pepřem a dejte na oheň. Na poslední 1–2 minuty, jakmile se provaří mouka, do omáčky přidejte kedlubnové hranolky.

 

Glazované mrkvičky

  • Baby mrkvičky
  • 40 g másla
  • Sůl
  • Pepř
  • 25 ml javorového sirupu
  • Snítka tymiánu

Mrkvičky uvařte do poloměkka, pak je zglazírujte v másle s javorovým sirupem a tymiánem.

Doporučujeme podávat s jehněčím hřbetem v bylinkové krustě.

Zdroj: Glazované baby mrkvičky a krémová kedlubna; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2705-glazovane-baby-mrkvicky-a-kremova-kedlubna/ [On-line 14.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.