reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gnocchi Quattro formaggi – Noky čtyř druhů sýrů

4 porce

  • 4 velké brambory
  • 1 vejce
  • hladká mouka dle potřeby

Sýrová omáčka

  • 80g Brie
  • 80g Gorgonzoly
  • 80g Ementálu
  • 80g parmazánu
  • mléko dle potřeby (asi 2dcl)
  • 1 žloutek

Brambory uvaříme ve slupce, ještě za tepla oloupeme a nastrouháme na válu. Doprostřed vyklepneme vejce, osolíme a postupně přisypáváme prosátou mouku. Vytvoříme těsto, ne moc husté, jen tak, aby se nelepilo. Z těsta uděláme válečky 
o průměru asi 3cm a nakrájíme na noky dlouhé 3-4cm, které uvaříme v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené.

Sýry nakrájené na větší kousky necháme 15 minut odležet v mléce. Po uplynulé době je i s mlékem rozpustíme ve vodní lázni, nakonec přidáme žloutek, který zahustí směs. Uvařené gnocchi podáváme se sýrovou omáčkou.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [22.11.2009]

3 comments to Gnocchi Quattro formaggi – Noky čtyř druhů sýrů

  • Manoka

    Také se mi stalo, že se mi sýry nechtěly rozpustit a spojit. Sýry je třeba zahřívat pomalu a míchat, příp. zakápnu trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě.

  • Lenka

    Martine,pokud se Vám nedaří s omáčkou nezoufejte,použijte pro přípravu smetanu a sýry si nastrouhejte. Je to celkem dost zdlouhavá práce. Nenechávám sýry uležet v mléce, ale pomalu a postupně je rozpouštím na vodní lázni. Někdy se mi srazí a musím požít smetanu na vaření nebo trochu másla (originál). Tato omáčka je vhodná i na maso.

  • Martin

    Dobrý den,
    pořad se mně velmi líbí a vaření je opravdová radost. Problém nastal pouze u receptu Gnocchi Quattro formaggi. Už několikrát jsem se zařekl, že nebudu vařit sýry v mléce, kdy jsem se snažil vytvořit krémovou omáčku a zatím většinou bezúspěšně. Zkusil jsem to podle receptu p. Emanuela a očekával jasný úspěch. Noky se povedly, ale omáčka opět ne. Nevím, kde dělám chybu, ale zůstaly mně v ní drobné nerozpuštěné kousky a výsledek nebyl takový, jak jsem očekával (krémová omáčka). Nenapadá mně už nic jiného, jestli to nemůže být kupovaným mlékem, protože suroviny jsem nakoupil přesně podle receptu a sýry rozpouštěl v parní lázni. Fakt nevím a děsně mě to mrzí, protože taková jídla mám velmi rád, ale pro pochybný výsledek to už asi nebudu zkoušet. Napište, jestli někdo nemáte radu, jak na to.
    Děkuji.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.