reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

GRATINOVANÉ JAHODY S MARCIPÁNEM

Suroviny:

  • 200-300 g čerstvých jahod
  • 2 lžíce vaječného likéru
  • 150 g marcipánu
  • 2 žloutky
  • 2 bílky
  • 3 lžíce cukru
  • špetka soli
  • moučkový cukr
  • citrón

Jahody pokrájíme, dáme do zapékací misky, polijeme vaječným koňakem.
V misce utřeme 2 žloutky s marcipánem. Polijeme jahody. Navrch přidáme sníh z bílků smíchaný s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem, zapečeme 6-7 minut na 180°C. Vyndáme z trouby, pocukrujeme, zdobíme pomerančem a jahodami.

Zdroj: GRATINOVANÉ JAHODY S MARCIPÁNEM; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 25.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.