Na 4 porce potřebujeme:
- 400 g tresky,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 2 snítky tymiánu,
- 200 g sterilovaných krájených rajčat,
- 2 šalotky,
- 4 stroužky česneku,
- tymián,
- listové těsto,
- mouka na podsypání
Tresku nakrájíme na kousky. Do zapékacích misek vlijeme olivový olej. Přidáme rajčata, podrcený česnek a šalotku. Pak do misek rozdělíme kousky ryby. Osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávu a vsypeme pokrájený tymián.
Těsto rozválíme, vykrojíme z něj díl dvojnásob velký než je zapékací miska. Okraje misky potřeme olejem. Těsto dáme na povrch zapékací misky. Přimáčkneme k okrajům. Dáme péct do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/gratinovane-kousky-ryb-15-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář