reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gratinované ústřice

 

Na 4 porce potřebujeme:

  • 12 čersrtvých ústřic

Omáčka Morney:

  • 3 lžíce bešamelu (máslo, mouka, mléko),
    3 lžíce tvrdého sýra na strouhání,
    1 vejce,

Holandská omáčka:

  • 1 lžíce oleje,
    1 malá cibulka najemno,
    1 dcl bílého vína,
    2 žloutky,
    2 lžíce studeného másla,

Bylinkové máslo:

  • 100 g másla,
  • 2 lžíce posekané petrželky,
  • 1 lžička posekaného tymiánu,
  • 1 lžíce strouhanky

Nejdříve připravíme 2 různé omáčky a bylinkové máslo.
Na omáčku Morney smícháme 3 lžíce bešamelu, 3 lžíce nastrouhaného sýra a 1 celé vejce.

Na omáčku Holandskou zesklovatíme na oleji cibulku, svaříme ji s vínem a pak vešleháme žloutky a máslo.
Na bylinkové máslo dobře promícháme změklé máslo s nasekanou petrželkou, tymiánem a strouhankou.

Pak otevřeme ústřice. Poskládáme je na zapékací mísu. Osolíme je a opepříme. Na každou ústřici dáme jeden druh omáčky nebo bylinkové máslo a vložíme do trouby zapéct.

Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/gratinovane-ustrice-1-12-2009.html

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.