Suroviny
- jahody 1 kg
- tvaroh 250 g
- zakysaná smetana 250 g
- cukr moučka
- vanilková esence
- hnědý cukr na posypání
Tvaroh se smetanou, moučkovým cukrem a vanilkovou esencí ušleháme dohladka. Na dno pohárků či zapékacích mističek vhodných do trouby poklademe jahody a na ně navršíme tvarohový krém. Trochu s touto hmotou zatřeseme, poklepeme, aby se krém dostal mezi kousky jahod. Povrch posypeme hnědým cukrem.Rozpálíme si troubu, vložíme pohárky. Jakmile začne hnědý cukr na povrchu bublat, vyjmeme jahody ven.
Zdroj: Gratinovaný jahodový pohár; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gratinovany-jahodovy-pohar [On-line 25.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář