Suroviny
- chobotnice
- toustový chléb
- tahini
- vlašské ořechy
- citron
- petrželka
- chilli paprička 2 ks
- česnek 2 stroužky
- olivový olej
- sůl
- pepř
Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20–30 minut.
Mezitím si připravte omáčku: toustový chleba rozmixujte, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte.
Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli.
Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.
Zdroj: Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou; Teď vaří šéf! – TV Prima http://fresh.iprima.cz/recepty/grilovana-chobotnice-s-tahini-omackou [On-line 25.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář