reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou

Suroviny

  • chobotnice
  • toustový chléb
  • tahini
  • vlašské ořechy
  • citron
  • petrželka
  • chilli paprička 2 ks
  • česnek 2 stroužky
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Chobotnici naložte do citronové šťávy a olivového oleje a nechte asi 2 hodiny marinovat v lednici. Pak maso pozvolna vařte v osolené vodě asi 20–30 minut.

Mezitím si připravte omáčku: toustový chleba rozmixujte, přidejte tahini, nasekané ořechy, citronovou šťávu, sůl, pepř, chilli papričky a petrželku. V případě potřeby nařeďte vodou a spojte.

Chobotnici očistěte, naporcujte, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a promíchejte. Na grilovací pánvi nechte rozehřát olivový olej a orestujte na něm maso ze všech stran. Přidejte česnek nakrájený na kolečka, pokapejte olejem, pokrájejte, nandejte na talíř a posypte ještě chilli.

Pánev zalijte trochou vody, vzniklou omáčkou polijte chobotnici a podávejte spolu s tahini omáčkou, kterou jste zakápli olivovým olejem.

Zdroj: Grilovaná chobotnice s tahini omáčkou; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://fresh.iprima.cz/recepty/grilovana-chobotnice-s-tahini-omackou [On-line 25.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.