Suroviny
- vepřová krkovice 2 kg
- malá karotka 1 kg
- máslo 1 kg
- balsamikový ocet 1 litr
- mražené houby 2 kg
- smetana 2 litry
- cibule či šalotka 1 kg
- citrónová šťáva
- tymián, bylinky
- máslo 250 g
- olivový olej 1 litr
- česnek 2 aplice
- Sušené houby na prach
- sůl, pepř
Krkovici podélně rozpůlíme a okořeníme.
Zprudka opečeme ze všech stran, poté necháme dopéct při teplotě 160C.
Karotky necháme v másle a balsamikovém octu zkaramelizovat.
Šalotku nasekáme, zpěníme na másle, přidáme houby, smetanu, tymián, citronovou šťávu, houbový prach, sůl a pepř a svaříme do husté konzistence.
Podáváme s krkovicí.
Zdroj: Grilovaná krkovice; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/grilovana-krkovice [On-line 22.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář