4 porce
- 800 g krůtích prsou
- olivový olej
- sůl
- hrst petrželky kudrnky
- 2 citróny
- 1 lžíce červené kari pasty
- 40 ml Martini extra dry
- 100 g másla
- 250 g zakysané smetany
Krůtí prso nakrájíme na čtyři steaky a lehce rozklepeme. V míse vymícháme marinádu z olivového oleje, soli, sekané petrželky, citrónové šťávy i kůry (kůra jen z jednoho citrónu), Martini a kari pasty, vložíme do ní plátky masa a necháme odležet ideálně přes noc.
Maso opékáme na grilu několik minut z obou stran. Při grilování potíráme marinádou a na závěr vložíme na maso plátek másla a necháme rozpustit. Podáváme se salátem společně se zakysanou smetanou.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-14.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=303
Poslední tip, trik či komentář