reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Nadívané kedlubny

4 porce

  • 80 g špeku
  • 300 g mletého masa (hovězí nebo směs hovězí a vepřové)
  • 100 ml piva
  • 2 starší rohlíky
  • 50 ml mléka
  • 1 vejce
  • petrželka kudrnka
  • čerstvá majoránka
  • muškátový květ
  • sůl
  • pepř
  • 4 velké kedlubny
  • 2 l silného hovězího vývaru
  • 80 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 10 g čerstvého zázvoru

Housku nakrájíme na kousky a zvlhčíme mlékem. Slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme, přidáme mleté maso, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou petrželku, majoránku, zastříkneme pivem, promícháme a dusíme asi 10 minut, přidáme housku navlhčenou mlékem, opět promícháme a odstavíme.

Kedlubny očistíme a odkrojíme vrchní čtvrtinu. Spodní část kedlubny vydlabeme (když vykrájené vnitřky nesníme, přidáme je do vývaru). Vydlabané kedlubny plníme masovou směsí, přiklopíme odříznutou čtvrtinou, svážeme provázkem, vložíme do vývaru a vaříme asi 20 minut na velmi mírném ohni.

Na pánvi přepustíme máslo, přidáme nakrájený česnek a zázvor, krátce orestujeme. Kedlubny servírujeme v hlubokém talíři s trochou vývaru přelité česneko-zázvorovým máslem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-14.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=302

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.