reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zámecká polévka z jablek

4 porce

  • 6 jablek
  • 100 g cukru
  • 200 ml bílého vína
  • 200-300 ml vody
  • 40 ml rumu
  • kousek celé skořice
  • 10 g čerstvého zázvoru
  • špetka šafránu
  • 3 žloutky
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • špetka soli

Jablka nastrouháme i se slupkou. Do hrnce nasypeme cukr a rozpustíme jej na karamel, přidáme nastrouhaná jablka, promícháme a zalijeme vodou, vínem a rumem. Přidáme skořici, nastrouhaný zázvor a šafrán. Vaříme asi 20 minut.

Z polévky vyjmeme skořici, ponorným mixérem ji rozmixujeme nebo přepasírujeme přes hustý cedník. Polévku přivedeme opět k varu a vmícháme škrobovou moučku rozmíchanou v troše studené vody, povaříme asi 2 minuty, vmícháme žloutky, maličko osolíme a necháme krátce přejít varem. Polévku můžeme podávat jak teplou tak studenou, ozdobit ji můžeme kvítky sedmikrásek.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-14.06.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=301

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.