4 porce
- 800 g krůtích prsou
2 banány
1 citron
1 dcl bílého vína
100 g nivy
100 g ementálu
50 g pražených lískových oříšků
olej
pepř
na marinádu:
- 3 lžičky medu
50 ml oleje
50 g vlašských ořechů
2 lžíce bílého vína
kari
chilli
sůl
pepř
Nejprve si připravíme marinádu: Důkladně rozmícháme med s olejem, přidáme drcené vlašské ořechy, víno, kari, pepř, sůl a podle chuti chilli.
Krůtí maso nakrájíme na plátky, z jedné strany lehce naklepeme, naložíme do marinády a dáme alespoň na hodinu, nejlépe však přes noc, do chladu odležet. Marinádu ovšem nespotřebujeme celou, část si schováme na později.
Zaleželé maso grilujeme zhruba 3 minuty z každé strany.
Zároveň s masem dáme na gril i alobalový tácek vytřený olejem, na který jsme položili plátky banánů, zakapali je trochou citronové šťávy a bílého vína, zakryli plátky nivy a ementálu a lehce posypali drcenými praženými lískovými oříšky a pepřem.
A než se sýr na banánech zapeče, svaříme si zbytek marinády, do které můžeme přidat trochu bílého vína. Tou na závěr banány položené na krůtím steaku přelijeme.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/143-grilovana-kruti-prsa-s-banany/
Poslední tip, trik či komentář