Brambory v soli:
- 2 kg brambor ve slupce
- 2 kg soli
Omyté brambory vložíme do pekáče, zasypeme dvěma kilogramy soli a pečeme 2 hodiny při teplotě 200 stupňů.
Salát:
- 1 ledový salát
- 6 rajčat
- 2 červené cibule
- 1 salátová okurka
- ředkvičky
- nať jarní cibulky
Pokrájenou zeleninu vložíme do mísy na lůžko z natrhaného ledového salátu.
Grilované kotlety:
- 4 plátky vepřového karé
- 2 bílé cibule na kolečka
- sůl
- slunečnicový olej
- osmanská směs
- paprika, kari, pepř, šafrán
Do nádoby nalijeme slunečnicový olej, vložíme maso, přidáme kolečka cibule, osmánskou směs a osolíme. Stejným způsobem dáváme další vrstvu. Necháme nejméně 1 den odležet, poté grilujeme.
Směs na potírání:
- 2 dcl olivového oleje
- 3 limetky
- čerstvý tymián,
- rozmarýnová větvička
Z olivového oleje, limetek a čerstvého tymiánu si připravíme směs na potírání.
Špikovaná kuřecí prsíčka:
- 300 g kuřecích prsíček
- 2 plátky slaniny
- kari koření
- citrónová tráva
- sůl
Kuřecí prsíčka prošpikujeme slaninou, rozřízneme na půl a napíchneme na citrónovou trávu. Kořeníme špetkou kari. Během grilování potíráme a solíme až na konec.
Hovězí bifteky:
- 400 g hovězí svíčkové
- drcený barevný pepř
- sůl
Hovězí steaky vložíme na gril, po sedmi až devíti minutách otočíme, okořeníme drceným pepřem a pečeme zhruba dalších sedm minut. Průběžně potíráme a solíme na konec. Po vyjmutí z grilu necháme maso pět minut odpočinout.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/grilovana-masa.html
Poslední tip, trik či komentář