reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná panenka medium s omáčkou z portského vína

Suroviny

  • panenka 1 kg
  • brambory 1 kg
  • máslo 1/4 kostky
  • cibule 1 ks
  • jarní cibulka 1 svazek
  • sušené švestky 1 balení
  • povidla 2 lžíce
  • hrubozrnná sůl
  • grilovací koření
  • mrkev 2 ks
  • hladká mouka
  • olej
  • portské víno 0,7 l

Očistěné brambory ve slupce dáme vařit. Panenku okořeníme, prošpikujeme švestkami a posypeme grilovacím kořením a hrubozrnnou solí. Dáme péct do trouby rozpálené na 250 stupňů. Panenka uvnitř musí dosáhnout 56 stupňů. Omáčku připravíme z povidel a portského vína, které dáme na pánev a počkáme, až se povidla rozpustí. Uvařené brambory rozšťoucháme a přidáme máslo, opečenou cibuli a čerstvou jarní cibulku. Karotkovou slámu vyrobíme z mrkve, kterou nakrájíme na špalíčky, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme v horkém oleji.

Zdroj: Grilovaná panenka medium s omáčkou z portského vína; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovana-panenka-medium-s-omackou-z-portskeho-vina  [On-line 12.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.