reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná vepřová panenka s kávovým celerem a bílým chřestem

4 porce

  • 800 g vepřové panenky
  • mletý pepř
  • olivový olej
  • sůl

Panenku očistíme, rozdělíme na 4 porce, lehce opepříme a potřeme olejem. Necháme odležet. Na grilu nebo grilovací pánvi opečeme maso ze všech stran, zprudka a krátce. Dále dopékáme v zaklopeném grilu dorůžova. Na závěr osolíme.

Podáváme s pečeným kávovým celerem a bílým chřestem s petrželkovým pestem (viz níže).

Pečený celer

  • 4 plátky celeru
  • 4 lžíce přepuštěného másla
  • 4 lžíce mleté kávy
  • sůl
  • 4 stroužky česneku

Celer nakrájíme na centimetrové plátky. Každý plátek položíme na čtverec alobalu, pokapeme máslem, posypeme kávou, solí a vložíme ve slupce rozmáčknutý stroužek celeru. Dobře zabalíme a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C 30−40 minut.

Chřest s petrželkovým pestem

  • 500 g bílého chřestu
  • 50 g másla
  • střik bílého vína
  • 2 lžíce piniových semínek
  • 2 lžíce drceného parmezánu
  • hrst plocholisté petrželky
  • sůl

Dřevnaté konce chřestu odřízneme a chřest oloupeme. Na pánvi na másle chřest opečeme, přidáme nasekanou petrželku, drcené piniové oříšky, drcený parmezán, osolíme a prohřejeme.

Zdroj: Grilovaná vepřová panenka s kávovým celerem a bílým chřestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1719-grilovana-veprova-panenka-s-kavovym-celerem-a-bilym-chrestem/  [On-line 04.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.