reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špízy z vepřových jater s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou

4 porce

  • 600 g vepřových jater
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 snítka tymiánu
  • mletý pepř
  • sůl

Česnek utřeme se solí, promícháme s hořčicí, olivovým olejem, kmínem, nasekaným tymiánem a pepřem.

Játra očistíme, nakrájíme na 1 cm silné proužky, promícháme s marinádou a necháme alespoň hodinu odležet.

Poté játra napichujeme na špízy a z obou stran opékáme na grilu. Podáváme s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou (viz níže).

Hořčicová majonéza

  • 150 g majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 malá cibule
  • 2 kyselé okurky
  • citronová šťáva
  • lžička cukru
  • sůl

Majonézu promícháme s hořčicí, s nadrobno nakrájenou cibulí a okurkou, ochutíme citronovou šťávou, cukrem a solí.

Grilovaná zelenina

  • 4 brambory vařené ve slupce
  • 2 červené cibule
  • 2 snítky rozmarýnu
  • olivový olej
  • sůl

Brambory nakrájíme na menší kousky, cibuli na 1 cm silná kolečka, promícháme s nasekaným rozmarýnem, olivovým olejem a solí. Opékáme na grilu.

Zdroj: Špízy z vepřových jater s hořčicovou majonézou a grilovanou zeleninou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1718-spizy-z-veprovych-jater-s-horcicovou-majonezou-a-grilovanou-zeleninou/  [On-line 04.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.