reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaná zelenina s bazalkou, pošírovaným vejcem a parmezánem

4 porce

  • 800 g mix zeleniny – lilek, cuketa, červená cibule, červená a žlutá paprika, cherry rajčátka
  • olej na opečení

Marináda

  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 snítky bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme 15−20 minut odležet, aby pustil vodu (s vodou odejde hořká chuť), poté osušíme.

Ostatní zeleninu nakrájíme na větší kusy.

Připravíme marinádu – do oleje vmícháme nasekanou bazalku, česnek, ochutíme pepřem a solí.

Na rozpálené pánvi opékáme zeleninu, zprudka a krátce, nejprve lilek z obou stran, poté cuketu, papriky a rajčátka a ihned vkládáme do marinády. Necháme odležet.

Grilovanou zeleninu servírujeme spolu se salátkem, hoblinkou parmezánu a pošírovaným vejcem (viz níže).

Salát

  • směs listových salátů – frisé, polníček, baby špenát, lístky červené řepy
  • olivový olej
  • citrusový ocet nebo citrusová šťáva
  • hnědý cukr
  • mletý pepř
  • sůl
  • hoblinky parmazánu

Olivový olej vymícháme s octem, cukrem, pepřem a solí v hladkou emulzi, promícháme se směsí listových salátů. Při servírování doplníme hoblinkou parmezánu.

Pošírovaná vejce

  • 4 vejce
  • 1 l vody
  • 50 ml octa

Do vody vlijeme ocet, udržujeme těsně pod bodem varu a vkládáme vyklepnutá vejce (vejce musí být čerstvá a dobře vychlazená), ponecháme 2−3 minuty a vkládáme do studené vody.

Zdroj: Grilovaná zelenina s bazalkou, pošírovaným vejcem a parmezánem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1600-grilovana-zelenina-s-bazalkou-posirovanym-vejcem-a-parmezanem/  [On-line 30.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.