Suroviny:
- chřest
- čekanka
- cuketa
- paprika
- rajčata
- houby
- olivový olej
- citronová šťáva
- petrželka
- bazalka
- rozmarýn
- sůl
- pepř
na čerstvou zeleninu:
- papriky
- rajčata
- jarní cibulka
- 1 červená chilli paprička
- 1 zelená chilli paprička
na dresink:
- česnek
- 2 žloutky
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
Celou paličku česneku rozkrojíme napůl. Připravíme si alobal, na který nasypeme sůl, pokapeme ho olivovým olejem, pak na něj položíme česnek okrojenou částí dolů, zabalíme a dáme péct na gril.
Z chřestu odkrojíme tvrdé konce, čekanku rozkrojíme napůl, papriku zbavíme jádřince a rozčtvrtíme, cuketu nakrájíme na plátky, rajčata rozpůlíme. Všechnu zeleninu osolíme a opepříme a vložíme spolu s houbami na gril.
Na dno mísy nasypeme sůl, pepř, nakrájenou petrželku, bazalku a rozmarýn. Potom pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.
Orestovanou zeleninu obalíme ve směsi, kterou jsme si připravili v míse.
Teď si připravíme dresink: z grilu vyndáme upečený česnek, jednotlivé stroužky oloupeme a spolu s olivovým olejem a solí rozmělníme v hmoždíři. Pak utřený česnek přendáme do mísy a přidáme k němu dva žloutky, citronovou šťávu a pepř. Postupně přiléváme olivový olej a vyšleháme dresink.
Jako alternativu ke grilované zelenině si připravíme ještě zeleninu čerstvou – nakrájíme papriky, rajčata, jarní cibulku, přidáme nakrájené chilli papričky a všechno dohromady promícháme v míse.
Zdroj: GRILOVANÁ ZELENINA S DRESINKEM Z PEČENÉHO ČESNEKU; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-grilovani-pro-poradne-chlapy [On-line 10.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář