reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PEČENÉ VEPŘOVÉ RAMÍNKO

Suroviny:

  • vepřové ramínko
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 chilli papričky
  • ocet z červeného vína
  • balzamiko
  • drůbeží vývar
  • rozmarýn
  • šalvěj

na marinádu:

  • 5 stroužků česneku
  • tymián
  • oregano
  • olivový olej
  • čerstvý pepř
  • sůl

Nejdříve si v hmoždíři připravíme směs koření: čerstvý pepř, sůl a nasekaný česnek rozmělníme. Ramínko potřeme nejdřív solí, potom směsí koření. Pak maso posypeme tymiánem a oreganem a pokapeme olivovým olejem. Na závěr na něj pokrájíme ještě čerstvý rozmarýn a šalvěj.

Rozpálíme gril a maso necháme zprudka opéct – nejdříve ze strany, kde je kůže, pak otočíme a opečeme i z ostatních stran. Průběžně potíráme zbytkem marinády.

Po chvíli maso vyndáme a na gril vložíme hrnec, ve kterém necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Hrnec sundáme z grilu a pak k základu přidáme maso, posypeme ho nakrájenou chilli papričkou, podlijeme octem z červeného vína, balzamikem a drůbežím vývarem.

Hrnec vrátíme zpátky na gril, přikryjeme ho pokličkou a necháme pomalu péct.

Upečené maso vyndáme, nakrájíme ho do mísy a pak zalijeme vypečenou šťávou, kterou jsme nechali na grilu ještě chvíli povařit. Můžeme podávat.

Zdroj: PEČENÉ VEPŘOVÉ RAMÍNKO; Rozpal to šéfe II! – TV Prima http://www.iprima.cz/videa-recepty-na-grilovani-pro-poradne-chlapy [On-line 10.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.