- hovězí falešná svíčková, nakrájené na 1 cm silné plátky 750 g
- větší chilli papričky 3 kusy
- česnek, oloupaný a utřený 2 stroužky
- hrubá mořská sůl 1 špetka
- čerstvě namletý černý pepř 1 špetka
- bílá cibule, nakrájená na silné plátky 1 kus
- jarní cibulka 1 svazek
- pšeničná tortilla o průměru 15 cm 12 kusů
- extra panenský olivový olej 1 dávka
- ledový salát, nakrájený na proužky 1 kus
- salátová okurka, nakrájená na kostičky 1 kus
- ředkvičky, nakrájená na kostičky 1 svazek
- zralá avokáda, nakrájená na kostičky 2 kusy
- zakysaná smetana 250 ml
- sýr, hrubě nastrouhaný 200 g
- limetky, nakrájené na čtvrtky 3 kusy
- salsu pico de gallo/salsu verde/quacamole
Připravte gril na přímé grilování. Hovězí maso osolte, opepřete a potřete utřeným česnekem. Odložte stranou
a nechte odpočinout.
Nejprve ogrilujte zeleninu. Na rozpálený rošt dejte chilli papričky a grilujte, dokud jejich slupka nezhnědne. Asi tak 3-4 minuty z každé strany. K chilli papričkám přidejte i cibuli a jarní cibulky, opékejte přibližně 5 minut.
Hotovou zeleninu přendejte na talíř a spolu s ostatní syrovou zeleninou naservírujte na stůl. Přidejte zakysanou smetanu, sýr, čtvrtky limetek a dle chuti přidejte salsu.
Plátky masa dejte na gril a grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během posledních vteřin přidejte k masu tortilly a nechte je prohřát, stačí 15 vteřin z každé strany.
Maso nakrájejte napříč na tenké proužky a servírujte na opečených tortillách spolu se zeleninou, zakysanou smetanou, sýrem a salsou (nebo jakýmkoliv dipem, který máte rádi).
Zdroj: Grilované hovězí z Mexika; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/grilovane-hovezi-z-mexika [On-line 29.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář