reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Sýrový hamburger

  • mleté hovězí maso 750 g
  • hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
  • vejce, našlehané 1 kus
  • kyselé okurky, nasekané najemno 2 kusy
  • chilli papričky, nasekané nahrubo 2 kusy
  • krajíčky chleba, bez kůrky 2 kusy
  • ciabatty/ hamburgerové housky 6 kusů
  • sýr s modrou plísní 150 g
  • kečup, majonéza nebo prostě to, co máte rádi 1 dávka
  • míchaný salát


Ve velké míse smíchejte mleté maso, okurky, sůl a pepř. V kuchyňském robotu rozmixujte petržel, chilli papričky a natrhané kousky chleba. Směs přidejte k mletému masu, vmíchejte vajíčko 
a vše dobře propracujte.

Z připravené hmoty vytvarujte 6 stejně velkých burgerů. Palcem nebo vypouklou stranou lžičky vytvarujte uprostřed každého burgeru mělký důlek. Zajistíte tím rovnoměrné propečení burgerů 
a zabráníte, aby se při grilování nafoukly.

Připravte gril na přímý vysoký žár. Burgery grilujte 3-4 minuty z každé strany. Během poslední minuty opečte housky ukrojenou stranou dolů nad přímým žárem.

Housky sundejte z grilu, burger položte na spodní stranu, na něj dejte sýr, dle chuti majonézu nebo kečup a ozdobte salátem

Zdroj: Sýrový hamburger; Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/syrovy-hamburger [On-line 29.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.