reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované kalamáry 27. 6. 2011

  • sůl 1 g
    olivový olej 50 l
    česnek 3 stroužky
    pepř černý mletý 1 g
    petrželka 1 g
    kalamáry 1 kg
    olivový olej na pečení 100 l

Připravte si:

1 kg očištěných kalamárů, 100 ml obyčejného olivového oleje na pečení, čerstvě namletý pepř, sůl

na omáčku:

50 ml olivového oleje, špetku čerstvě nasekané petrželky, 3 stroužky česneku

Pusťte se do toho:

1. Kalamáry důkladně omyjte studenou vodou a kuchyňskou papírovou utěrkou osušte.

2. Osolte je, okořeňte čerstvě namletým pepřem a zakapejte olejem.

3. Připravte gril. Roztopte ho na středně vysoký žár. Přichystané kalamáry grilujte zhruba minutu z každé strany.

4. Odložte je do misky a nechte asi 3 minuty odležet.

5. Poté slijte šťávu a povrch kalamárů znovu potřete olejem. Posypejte je sekanou petrželkou a česnekem. Dejte je na gril ještě jednou a pečte až do konce.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/grilovane-kalamary
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.