Ingredience
- vepřové kotlety 5 kusů
- panenka 1 dávka
- vařené brambory ve slupce 1 kg
- zelený chřest 500 g
- kapary 1 lžíce
- jarní cibulka 1 svazek
- mořská sůl s bylinkami 1 dávka
- cukr 2 lžíce
- máslo 1 lžíce
- olivový olej 1 dávka
- citronová šťáva 1 dávka
- hořčicové koření 1 dávka
- tymián 1 dávka
- rozmarýn 1 dávka
- česnek 2 stroužky
- plnotučná hořčice 3 lžíce
- citronový pepř 1 špetka
- domácí bylinkové máslo:
- máslo 1 kus
- česnek 2 stroužky
- čerstvý tymián 1 dávka
- čerstvý rozmarýn 1 dávka
- čerstvá zelná petržel 1 dávka
1.Maso: Kotlety a medailonky z panenky posypeme hořčičným kořením, citronovým pepřem, pokapeme citronovou šťávou, olivovým olejem, proložíme česnekem, tymiánem a rozmarýnem a dáme uležet na 24 hodin do ledničky. Hodinu před grilováním osolíme. Nakonec necháme na ugrilovaném mase rozpustit bylinkové máslo.
2. Salát:Den předem uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zelený chřest očistíme do dvou třetin škrabkou, odřízneme spodní část, svážeme provázkem a svazek dáme vařit do osolené, ocukrované vody s kouskem másla. Vaříme asi tři minuty a vyjmutý chřest hned zchladíme studenou vodou, pokrájíme a smícháme s nakrájenými bramborami, nakrájenými kapary a zelenou natí jarní cibulky. Osolíme a opepříme citronovým pepřem.
3. Zálivka na salát:Plnotučnou hořčici smícháme s olivovým olejem, špetkou soli, pepřem a cukrem. Zálivkou polijeme salát.
4. Bylinkové máslo: Utřeme česnek se solí, tymiánem, rozmarýnem a petrželkou do jemné pasty a vmícháme do změklého másla. Vše vložíme do silikonové formy a vychladíme v ledničce.
Zdroj: Grilované kotlety; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovane-kotlety [On-line 20.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář