Potřebujeme:
- 2 střední chlazené kuchané makrely
- 1 lžíci citronové šťávy
- 1 citron
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky provensálského koření
- mletý černý pepř
- mořskou sůl
- kousek špeku
Makrely dobře omyjeme i zevnitř a velmi pečlivě vysušíme. Kůži ryb nařízneme z každé strany třemi šikmými řezy (ne moc hluboko) a vetřeme do zářezů sůl. Bříška ryb okořeníme provensálskou směsí, dobře osolíme a opepříme, přidáme ještě dva útlé měsíčky citronu. Ryby grilujeme 10-12 minut z každé strany (záleží na váze makrel). Opečené makrely servírujeme s teplými opečenými česnekovými plátky bagety nebo s dobrým bílým chlebem.
Zdroj: Grilované makrely; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/grilovane-makrely.html [On-line 07.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář