reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované makrely

Potřebujeme:

  • 2 střední chlazené kuchané makrely
  • 1 lžíci citronové šťávy
  • 1 citron
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky provensálského koření
  • mletý černý pepř
  • mořskou sůl
  • kousek špeku

Makrely dobře omyjeme i zevnitř a velmi pečlivě vysušíme. Kůži ryb nařízneme z každé strany třemi šikmými řezy (ne moc hluboko) a vetřeme do zářezů sůl. Bříška ryb okořeníme provensálskou směsí, dobře osolíme a opepříme, přidáme ještě dva útlé měsíčky citronu. Ryby grilujeme 10-12 minut z každé strany (záleží na váze makrel). Opečené makrely servírujeme s teplými opečenými česnekovými plátky bagety nebo s dobrým bílým chlebem.

Zdroj: Grilované makrely; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/grilovane-makrely.html [On-line 07.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.