reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný žlutý meloun s dipem z ricotty s hřebíčkem a skořicí

GRILOVANÝ ŽLUTÝ MELOUN

Potřebujeme:

  • 1 žlutý meloun
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 20 hřebíčků

Meloun neloupeme, zbavíme ho jen jader a nakrájíme na měsíčky silné 2 cm. Do každého melounového měsíčku zapíchneme ze strany slupky 3 hřebíčky. Před grilováním posypeme meloun krystalovým cukrem, aby hezky zkaramelizoval. Mřížku nejdřív potřete olejem. Grilujeme na nepříliš žhavém místě grilu a nejméně 12 cm nad ohništěm. Podáváme hned poté, kdy cukr začne karamelizovat. Báječně chutná s kořeněnou ricottovou pěnou a kopečkem vanilkové zmrzliny.

SKOŘICOVÁ PĚNA Z RICOTTY A ŠLEHAČKY

  • 150 g ricotty
  • 1 smetanu ke šlehání
  • 2 bílky
  • ½ lžičky mleté skořice
  • 2 lžíce cukru krupice
  • špetku soli

Cukr vaříme v 1 dl vody tak dlouho, až vznikne cukrový sirup. Na závěr vmícháme skořici a necháme vychladit, potom skořicový sirup smícháme s ricottou. Zvlášť vyšleháme tuhý sníh z bílků a špetky soli. Našleháme smetanu dotuha. Ke skořicové ricottě zlehka vmícháme sníh a šlehačku.

Zdroj: Grilovaný žlutý meloun s dipem z ricotty s hřebíčkem a skořicí; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/grilovany-zluty-meloun-s-dipem-z-ricotty-s-hrebickem-a-skorici.html [On-line 07.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.