- pepř 0.5 lžiček
- sůl 1 lžička
- rozmarýn 5 snítek
- med 1/2 sklenice
- olej 1 lžíce
- vepřová panenka 500 g
- kuřecí maso – paličky, stehna, stehení steaky 500 g
Vepřovou panenku očistíme a pomažeme olejem. Nařízneme kapsu a vložíme do ní rozmarýn. Lehce osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Grilujeme po obou stranách přibližně pět minut.
Kuřecí maso očistíme a dáme do misky, v níž jsme smíchali olej, med, sůl a pepř. Promícháme s masem a necháme odležet. Kuřecí maso můžeme proložit zeleninou a udělat z něj například špíz. Nebo je grilovat samostatně. Opět grilujeme po obou stranách asi pět minut. Pokud děláme maso s kostí, opékáme až do okamžiku, kdy už není u kosti růžové.
Jako přílohu očistíme různé druhy zeleniny, které můžeme také okořenit a naložit do oleje. Například papriku, cuketu, malé brambůrky, žampiony. Grilujeme na kraji roštu s masem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovane-maso-la-chudoplesy/ [on-line 6.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář