reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované maso à la Chudoplesy

  • pepř 0.5 lžiček
  • sůl 1 lžička
  • rozmarýn 5 snítek
  • med 1/2 sklenice
  • olej 1 lžíce
  • vepřová panenka 500 g
  • kuřecí maso – paličky, stehna, stehení steaky 500 g

Vepřovou panenku očistíme a pomažeme olejem. Nařízneme kapsu a vložíme do ní rozmarýn. Lehce osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Grilujeme po obou stranách přibližně pět minut.

Kuřecí maso očistíme a dáme do misky, v níž jsme smíchali olej, med, sůl a pepř. Promícháme s masem a necháme odležet. Kuřecí maso můžeme proložit zeleninou a udělat z něj například špíz. Nebo je grilovat samostatně. Opět grilujeme po obou stranách asi pět minut. Pokud děláme maso s kostí, opékáme až do okamžiku, kdy už není u kosti růžové.

Jako přílohu očistíme různé druhy zeleniny, které můžeme také okořenit a naložit do oleje. Například papriku, cuketu, malé brambůrky, žampiony. Grilujeme na kraji roštu s masem.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/grilovane-maso-la-chudoplesy/ [on-line 6.10.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.