reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované plátky vepřového bůčku s česnekem a ústřicovou omáčkou

4–6 porcí

  • 800 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
  • 40 ml rostlinného oleje
  • 10 stroužků česneku
  • 1 svazeček koriandru
  • 50 ml ústřicové omáčky
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1 limetka
  • 2 chilli papričky

Olej smícháme s drceným česnekem, sekaným koriandrem, ústřicovou omáčkou a cukrem. Nakonec zastříkneme šťávou z limetky, podle chuti přidáme drcenou nebo najemno nakrájenou chilli papričku, dobře promícháme.

Bůček nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády a necháme alespoň tři hodiny odležet (nejlépe přes noc). Poté plátky vyjmeme a každý smotáme do roládky a napichujeme na špíz. Vložíme na gril a opékáme z obou stran dozlatova.

Zdroj: Kluci v akci ČT http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=796

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.