4–6 porcí
- 800 g vepřového bůčku bez kosti a kůže
- 40 ml rostlinného oleje
- 10 stroužků česneku
- 1 svazeček koriandru
- 50 ml ústřicové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 limetka
- 2 chilli papričky
Olej smícháme s drceným česnekem, sekaným koriandrem, ústřicovou omáčkou a cukrem. Nakonec zastříkneme šťávou z limetky, podle chuti přidáme drcenou nebo najemno nakrájenou chilli papričku, dobře promícháme.
Bůček nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do marinády a necháme alespoň tři hodiny odležet (nejlépe přes noc). Poté plátky vyjmeme a každý smotáme do roládky a napichujeme na špíz. Vložíme na gril a opékáme z obou stran dozlatova.
Zdroj: Kluci v akci ČT http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=796
Poslední tip, trik či komentář