reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilované škeble éclade 27. 6. 2011

 

  • hrubá sůl 1 špetka
  • pepř černý mletý 1 špetka
  • škeble 2 kg

Sspeciální pomůcky:

grilovací tácky a několik hrstí, borovicového jehličí

Připravte si:

asi 2 kg škeblí, špetku hrubé soli, špetku čerstvě namletého černého pepře

Vydrhněte mušle pod tekoucí studenou vodou. Odstraňte nakřáplé skořápky, nebo ty, které se nezavřou, když se na ně poklepe. Kleštičkami odstraňte všechny chomáče, které se objeví u zavíracích kloubů škeblí.

Připravte gril na grilování.

Vezměte grilovací misku z alobalu a udělejte do ní asi centimetrové otvory. Položte ji na rošt grilu a ten dejte co možná nejníže do ohně. Dno misky zasypejte borovicovým jehličím a na ně naskládejte mušle. Gril rozpalte na vysokou teplotu. Jehličí začne doutnat a mělo by vzplanout, v té chvíli je přiklopte druhým táckem (tentokrát neperforovaným). Grilujte mušle zhruba 15 minut, dokud nebudou mírně uzené.

Přeneste mušle na servírovací misky a vyhoďte ty, které se neotevřely. Před jídlem vyndejte prstem nebo speciální „mořskou“ vidličkou škeble ze skořápek. Nezapomeňte připravit talíř na odkládání zbylých skořápek.

Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/grilovane-skeble-eclade [On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.