4 porce
- 800 g filetu z candáta
- 1 citron
- panenský olivový olej
- 1 snítka tymiánu
- 4 větší karotky
- 2 jablka
- cukr
- med
- drcený kardamom
- snítka máty
- mletý pepř
- sůl
- 50 g másla
Filátka candáta nakrojíme na straně kůže a pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Opepříme, posypeme tymiánem a chvilku necháme odležet. Vložíme do grilu stranou kůže a pozvolna grilujeme, neotáčíme. Na konec osolíme.
Karotku nakrájíme na středně velké kusy (špalíčky) a krátce (cca 3 minuty) je spaříme ve vroucí osolené a oslazené vodě.
Vyjmeme a společně s nakrájeným jablkem vložíme na plátek alobalu, pokapeme medem, posypeme solí, kardamomem a sekanou mátou. Poklademe plátkem másla a zabalíme. Celé balíčky vložíme do grilu a pečeme cca 10 minut.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-31.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=782
Poslední tip, trik či komentář