reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hrachové karbenátky

4–6 porcí

  • 500 g hrachu
  • 3 housky
  • mléko
  • 1 cibule
  • vejce
  • majoránka
  • česnek
  • mletý pepř
  • sůl
  • strouhanka na zahuštění
  • vejce a strouhanka na obalení
  • sádlo

Hrách přes noc namočíme, poté vodu slijeme, zalijeme čerstvou vodou, poté uvaříme doměkka a scedíme.

Hrách umeleme na masovém mlýnku nebo prolisuje či rozmixujeme kutrem, smícháme s houskou, kterou jsme předem navlhčili v mléce, nakrájenou a na sádle dozlatova osmaženou cibulkou, vejcem, ochutíme majoránkou, drceným česnekem, pepřem, solí a zahustíme strouhankou v tužší těsto. Z těsta tvarujeme karbanátky, které obalujeme v rozkvedlaném vejci s trochou mléka, pak ve strouhance a opékáme na sádle.

Podávat můžeme s vařeným bramborem s máslem a hlávkovým salátem.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-31.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=781

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.