reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Grilovaný candát s glazovanou karotkou, jablkem a lipovým medem

4 porce

  • 800 g filetu z candáta
  • 1 citron
  • panenský olivový olej
  • 1 snítka tymiánu
  • 4 větší karotky
  • 2 jablka
  • cukr
  • med
  • drcený kardamom
  • snítka máty
  • mletý pepř
  • sůl
  • 50 g másla

Filátka candáta nakrojíme na straně kůže a pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem. Opepříme, posypeme tymiánem a chvilku necháme odležet. Vložíme do grilu stranou kůže a pozvolna grilujeme, neotáčíme. Na konec osolíme.

Karotku nakrájíme na středně velké kusy (špalíčky) a krátce (cca 3 minuty) je spaříme ve vroucí osolené a oslazené vodě.
Vyjmeme a společně s nakrájeným jablkem vložíme na plátek alobalu, pokapeme medem, posypeme solí, kardamomem a sekanou mátou. Poklademe plátkem másla a zabalíme. Celé balíčky vložíme do grilu a pečeme cca 10 minut.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10084897100-31.05.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=782

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.