4−6 porcí
- 600 g polotvrdého kozího zrajícího sýru
- olivový olej
- mandlové lupínky
Jablkové chutney
- 4 lžíce krupicového cukru
- 4 dl jablečného džusu
- 1 citron
- 5 jablek
- šafrán
- med
- sůl
Salát
- citron
- olivový olej
- snítka bazalky
- mletý pepř
- sůl
- rukola
Cukr rozpustíme na karamel, zalijeme jablečným džusem, odvaříme, ochutíme citronovou šťávou, vložíme 4 oloupaná a na kostičky nakrájená jablíčka a podusíme asi 7 minut. Ochutíme medem, špetkou šafránu a soli.
Směs rozmixujeme, vmícháme do ni čerstvé, na drobné kostičky nakrájené jablíčko a necháme vychladit.
Z citronu, olivového oleje, nasekané bazalky, mletého pepře a soli vymícháme dresink, který těsně před podáváním lehce promícháme s rukolou.
Sýr nakrájíme na silnější plátky a na pár kapkách oleje jej z obou stran opečeme. Podáváme jej s jablečným chutney a salátem z rukoly.
Zdroj: Grilovaný kozí sýr s jablkovým chutney; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1296-grilovany-kozi-syr-s-jablkovym-chutney/ [On-line 05.08.2013]
Poslední tip, trik či komentář