reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí perkelt

4 porce

  • 600 g jehněčího ořezu
  • přepuštěné sádlo
  • 1 velká cibule
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • voda
  • mletá sladká paprika
  • mletý pepř
  • sůl
  • 200 ml sladké smetany
  • 200 ml zakysané smetany
  • nakládané feferonky

Jehněčí ořez nakrájíme na kostky. Na přepuštěném sádle opečeme cibuli nakrájenou na větší kostičky dosklovata, osolíme ji – cibule tak pustí šťávu a vůni, přidáme mletou papriku, krátce ji na mírném ohni opečeme, zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, maso, mletý pepř, sůl, podle potřeby dolijeme vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme doměkka. Na závěr vmícháme sladkou smetanu a necháme přejít varem. Perkelt podáváme s haluškami, zakysanou smetanou a feferonkou.

Přílohové halušky

  • 300 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • mléko
  • sůl

Mouku smícháme s vejcem, mlékem a solí dohladka a přes haluškové síto zavařujeme do vroucí osolené vody halušky. Scedíme je, promastíme sádlem nebo olejem.

Zdroj: Jehněčí perkelt; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1297-jehneci-perkelt/ [On-line 05.08.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.