Na 4 porce potřebujeme:
- 800 g filetu okouna,
olivový olej, sůl, pepř,
3 stroužky česneku,
2 stonky tymiánu,
4 jarní cibulky,
brambory předvařené
Chilli omáčka:
- 1 šalotka nakrájená najemmno,
- 2 stroužky česneku,
- 1 chilli paprička,
- 250 g sterilovanůch krájených rajčat,
- rybí vývar
Filety ryby potřeme olivovým olejem. Osolíme, opepříme. Do grilovací pánve nebo na gril naskládáme filety ryby, lehce namáčknuté stroužky česneku, tymián, jarní cibulky a půlky brambor řezy dolu. A grilujeme. Rybu otočíme a dogrilujeme z druhé strany.
Na omáčku zesklovatíme šalotku s česnekem a pokrájenou chillipapričku. Přidáme tymián a vývar. Necháme trochu změknout. Přidáme krájená loupaná rajčata. Osolíme, opepříme a necháme podusit.
Servírujeme filety ryby s grilovanými bramborami a cibulkou a pokapeme chilli omáčkou. Ozdobíme kerblíkem.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/grilovany-okoun-nilsky-29-6-2010.html
Poslední tip, trik či komentář