Potřebujeme:
- 2 plátky hovězího z vysokého roštěnce
- hrubě mletý černý pepř
- 1 lžíci rostlinného oleje
- mořskou sůl
- kousek špeku na potření roštu
Plátky vyzrálého roštěnce necháme alespoň 4 hodiny odležet při pokojové teplotě. Maso dobře osušíme. Před grilováním ho posolíme a opepříme. Plátky naklepeme jen zlehka klouby prstů. Mezitím rozehřejeme gril a rošt potřeme špekem. Plátky roštěnky položíme na rošt a grilujeme z jedné strany 5 minut, z druhé stačí 4 minuty (středně propečené) nebo z každé strany přidáme 1-2 minuty (dobře propečené). Maso položíme na teplý talíř a lehce potřeme olejem.
Zdroj: Grilovaný steak nejen s malinovým dipem; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/grilovany-steak-nejen-s-malinovym-dipem.html [On-line 07.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář