Telecí plátky s bramborem
(4 porce)
- 1 kg zadního telecího
- 4 velké brambory
- 1 cibule
- 2 lžíce demi glace (redukovaný masový vývar)
- petržel
- majoránka
- bobkový list
- rozmarýn
- máslo
- olej extra virgin
- sůl, pepř
Brambory nakrájíme na plátky, předvaříme klasicky v osolené vodě a potom orestujeme na pánvi s olivovým olejem lehce do zlatova. Telecí nakrájíme na kostičky. Spolu s nasekanou cibulkou maso orestujeme na olivovém oleji, přidáme redukovaný telecí vývar, který dodá masu silnější chuť, lehce osolíme a necháme povařit. Po pár minutách přidáme brambory a nasekané bylinky, bobkový list, dochutíme pepřem, opět chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla a nakonec vmícháme do směsi kousek másla, které omáčku zjemní do krému.
Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Groestel/
Poslední tip, trik či komentář