reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Gröstel

Telecí plátky s bramborem

(4 porce)

  • 1 kg zadního telecího
  • 4 velké brambory
  • 1 cibule
  • 2 lžíce demi glace (redukovaný masový vývar)
  • petržel
  • majoránka
  • bobkový list
  • rozmarýn
  • máslo
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Brambory nakrájíme na plátky, předvaříme klasicky v osolené vodě a potom orestujeme na pánvi s olivovým olejem lehce do zlatova. Telecí nakrájíme na kostičky. Spolu s nasekanou cibulkou maso orestujeme na olivovém oleji, přidáme redukovaný telecí vývar, který dodá masu silnější chuť, lehce osolíme a necháme povařit. Po pár minutách přidáme brambory a nasekané bylinky, bobkový list, dochutíme pepřem, opět chvilku povaříme, aby omáčka zhoustla a nakonec vmícháme do směsi kousek másla, které omáčku zjemní do krému.

Zdroj: S Italem v kuchyni iprima TV Prima Makro http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Groestel/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.