Ingredience:
- 3/4 kg vepřového masa
- 3 cibule
- lžíce mletého kmínu
- 2 kostky masoxu
- 3 lžičky sladké papriky
- 3 lžíce Solamylu
1. Začneme tím, že si nadrobno nakrájíme 3 větší cibule, které dáme do pekáče.
2. Poté si nakrájíme maso, rovněž nadrobno, nebo tak, jak to má každý rád.
3. Maso s cibulí promícháme.
4. Připravíme si lák tím, že rozpustíme si dvě kostky masoxu.
5. Do litrové nádoby si dáme lžíci kmínu, 3 lžíce solamylu a 3 lžičky červené papriky. V žádném případě nesolíme.
6. Do litrové nádoby přilijeme rozpuštěný masox, do litru dolijeme studenou vodou a vše promícháme.
7. Připravíme lák vylijeme na maso s cibulí, nemícháme pouze pekáč přikryjeme a dáme do trouby na 250 °C necháme péct 1,5 hodiny. Během té doby si guláše nemusíte vůbec všímat.
8. Po 1,5 hodině máme hotovo a můžeme servírovat.
Zdroj: Guláš pro lenochy; TV Nova Rychlovky Ládi Hrušky http://tn.nova.cz/clanek/zpravy/na-vasi-strane/fantasticky-recept-ladi-hrusky-fitness-gulas-pro-lenochy-je-bomba.html [On-line 13.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář