- 40 dkg hovězí kližky
- 2 lžíce sádla
- 2 větší cibule
- 4 lžíce hladké mouky
- 1,5 l vody
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka masoxu
- 2 lžičky majoránky
- sůl, pepř
- 50 g brambor
Na rozehřáté sádlo nasypeme na kousky nakrájené maso a nadrobno nakrájenou cibulku. Mícháme, dokud se maso nezatáhne. Pak přisypeme mouku a stále mícháme, dokud nezačne mouka hnědnout. Přimícháme papriku a za stálého šlehání metličkou přilijeme vodu, přidáme masox, sůl, pepř, majoránku. Přikryjeme a vaříme doměkka, nakonec přidáme uvařené brambory.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/gulasova-polevka-0
Poslední tip, trik či komentář