- 2 l masového vývaru
- 250 g kořenové zeleniny
- hrst sušených hub
- cibule
- 2 vejce
- polohrubá mouka
- smetana
- máslo
- sůl, pepř, kmín, polévkové koření
- zelená petrželka
V masovém vývaru uvaříme zeleninu a cibuli doměkka, zvlášť povaříme sušené houby. Zeleninu rozmixujeme ve vývaru a přidáme vývar z hub. Houby jemně nasekáme. Připravíme si „hadry“: Na másle uděláme jíšku, přidáme houby a dvě vejce. Vše dáme do polévky, zalijeme smetanou, ochutíme a přidáme nasekanou petrželku.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hadrova-polevka-se-susenymi-houbami [On-line 31.3.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář