reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Celé menu – Středa Prostřeno 28.3.2011 – Lucie

  • 5 cm zázvoru (cca)
  • chilli
  • 3 kuřecí prsa
  • koření pěti vůní
  • 2 kuřecí bujony
  • limetka
  • 2 polévkové lžíce tmavé sójové omáčky
  • oříšky kešu
  • slunečnicová semínka
  • tykvová semínka
  • thajská zelenina  (mražená)
  • čerstvý špenát

Do tří litrů vody nakrájíme zázvor o velikosti palce a vaříme s nakrájenými papričkami chilli. Mezitím naložíme kuřecí prsa nakrájená na proužky a obalená v koření pěti vůní. Poté je osmažíme na pánvi a dáme na talířek. Na další pánvi orestujeme oříšky (kešu, slunečnice, tykev).

Když se voda vaří, vložíme thajskou zeleninu, nudle a kuřecí bujon. Přidáme 2 lžíce sójové omáčky a pokapeme limetkou dle chuti.

Do mističek dáme čerstvý špenát. Zalijeme vývarem a přidáme kuřecí maso a oříšky. Zdobíme kroužky chilli.

Zdroj: TV Prima  http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/thajska-polevka-s-cerstvym-spenatem [On-line 30.3.2011], citace

Kachnička s plackami

  • kachna
  • hnědý cukr
  • sójová omáčka
  • čínské bílé víno
  • zázvor a anýz
  • jarní cibulka
  • okurka
  • hoisin omáčka
  • mouka
  • slunečnicový olej

Kachnu a koření vložíme do hrnce s vodou a vaříme 2 až 3 hodiny. Poté vyjmeme a necháme oschnout. Rozpálíme olej (můžeme použít i fritézu) a opečeme. Nakrájíme na proužky salátovou okurku a jarní cibulku a do mističky dáme hoisin sauce nebo švestkovou omáčku.

Na placičky použijeme asi 200 g mouky. Smícháme ji s vlažnou vodou, lžící cukru a soli. Uválíme placičky a dáme na rozpálenou pánev bez oleje. Na každou placičku dáme trochu hoisin omáčky, jarní cibulku, okurku a naporcované kachní křupavé maso a padáváme

Zdroj: TV Prima  http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachnicka-s-plackami [On-line 30.3.2011], citace

Vepřové maso se zeleninou

  • 500 g vepřového masa
  • jarní cibulka
  • červená a zelená paprika
  • mrkev

Maso nakrájíme, orestujeme a přidáme zeleninu.

Zdroj: TV Prima  http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprove-maso-se-zeleninou [On-line 30.3.2011], citace

Citronová pěna

  • 1 šálek citronové šťávy
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 hrnky cukru
  • 4 velké žloutky a 4 celá vajíčka
  • 3/4 hrnku másla (1–2 kostičky)
  • 1–2 hrnky smetany

V hrnci smícháme citronovou šťávu, cukr, citronovou kůru, žloutky a celá vajíčka a našleháme. Vaříme na středním ohni a pravidelně mícháme, dokud směs nezhoustne a nezíská žlutavou barvu. Odstraníme z ohně a přimícháme máslo.

Přelijeme těsto do misky a dáme do lednice vychladnout. Zabalíme do alobalu a necháme tuhnout hodinu až 3 dny.

Do velké mísy dáme jeden až necelé dva hrnky vychlazené zakysané smetany a promícháme. Odložíme si půl hrnku citronové kůry na polevu a zbytek dáme do smetany. Pěnu přelijeme do formy a dáme do mrazáku alespoň na 4 hodiny nebo přes noc. Vyndáme pěnu z mrazáku a nasypeme na ni zbytek citronové kůry.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/citronova-pena [On-line 30.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.