reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Citronová pěna

  • 1 šálek citronové šťávy
  • 2 lžíce citronové kůry
  • 2 hrnky cukru
  • 4 velké žloutky a 4 celá vajíčka
  • 3/4 hrnku másla (1–2 kostičky)
  • 1–2 hrnky smetany

V hrnci smícháme citronovou šťávu, cukr, citronovou kůru, žloutky a celá vajíčka a našleháme. Vaříme na středním ohni a pravidelně mícháme, dokud směs nezhoustne a nezíská žlutavou barvu. Odstraníme z ohně a přimícháme máslo.

Přelijeme těsto do misky a dáme do lednice vychladnout. Zabalíme do alobalu a necháme tuhnout hodinu až 3 dny.

Do velké mísy dáme jeden až necelé dva hrnky vychlazené zakysané smetany a promícháme. Odložíme si půl hrnku citronové kůry na polevu a zbytek dáme do smetany. Pěnu přelijeme do formy a dáme do mrazáku alespoň na 4 hodiny nebo přes noc. Vyndáme pěnu z mrazáku a nasypeme na ni zbytek citronové kůry.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/citronova-pena [On-line 30.3.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.