Potřebujeme:
- 75 dkg upečeného bůčku
- 25 dkg vařeného hovězího masa
- 6 včerejších rohlíků
- 2 dcl vývaru
- 2 dcl mléka
- 6 stroužků drceného česneku
- 1 lžičku mletého černého pepře
- 1 lžičku majoránky
- sůl
Pokud chcete vzít na milost opomíjenou haši z pečeného masa, připravte si kostičky tvrdších rohlíků a zalijte je vývarem a mlékem. Tekutinu, která se během 5 minut nevsákne, slijte. Maso nakrájejte a rozkutrujte nebo namelte. V míse promíchejte maso s rohlíky, česnekem a kořením . Osolte a dejte ve formě péct, dokud se okraje haše nezačnou oddělovat od stěn formy a povrch nezezlátne. Trvá to při střední teplotě asi hodinu.
Zdroj: Halinina rehabilitovaná hašé; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/rehabilitovana-hase.html [On-line 11.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář