reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Halušky

  • 250 g polohrubé mouky
  • 3 vejce
  • 10 lžic mléka
  • 2 lžíce oleje
  • sůl

Z mouky, mléka, vajec a trošky soli vypracujeme těsto, které mícháme tak dlouho, až se v něm začnou dělat vzduchové bublinky. Pak ho necháme chvíli uležet a asi hodinu odpočinout v lednici. V hrnci necháme vařit osolenou vodu se lžící oleje. Do ní pak na hrubém struhadle nastrouháme těsto. Halušky vybíráme děrovanou naběračkou, hned jak vyplavou na povrch. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat.
Halušky můžete jíst samostatně, se slaninou a brynzou, nebo tvarohem, anebo je pojmout jako přílohu k omáčce. Do těsta také můžete přidat nasekané bylinky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.