Ingredience
- rozválené listové těsto 2 kusy
- kuřecí prso 1 kus
- olej 1 dávka
- čerstvý sýr (ricotta) 1 kus
- bylinky (dle vlastního výběru) 1 dávka
- oblíbené koření (dle vlastní chuti) 1 dávka
- vaječný bílek 1 kus
- směs semen (lněná, sezamová) 1 hrst
- strouhaný parmezán 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
Kuřecí prsa rozřízneme podélně na dva pláty, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji z obou stran asi dvě minuty. Necháme vychladnout. Prsa rozmělníme, pokrájíme na drobné kousky a smícháme s utřeným a osoleným čerstvým sýrem promíchaným s bylinkami či různým kořením. Můžeme přidat sušená rajčata či zeleninu dle vlastního výběru. Ponecháme v lednici. Plát lístkového těsta rozložíme, poklademe kopečky ztuhlé směsi po jednotlivých porcích (jako na koblihy), přikryjeme druhým plátem těsta a vykrajujeme obrácenou skleničkou kolečka, která klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pomašlujeme bílkem rozředěným vodou, posypeme semínky a strouhaným parmezánem a dáme maximálně na půl hodiny zapéct do rozpálené trouby.
Zdroj: Hamerské dukátky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hamerske-dukatky [On-line 22.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář