Ingredience
- 500 g masitých rajčat
- 1 cibule
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 250 g jehněčího masa
- ¼ lžičky kurkumy
- ½ lžičky mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- 2 lžíce rajčatového koncentrátu
- 600 ml vývaru
- Koriandr
- Hrst sekané čerstvé petržele
- 50 g loupané červené čočky
- 100 g namočené cizrny
- 3 šalotky
- Hrst polévkových nudlí
- Citronová šťáva
- Sůl
- Pepř
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na malé kousky nakrájíme i maso, nadrobno cibuli. Cibuli s masem společně orestujeme na přepuštěném másle. Přidáme mletý zázvor, kurkumu a skořici. Promícháme, přidáme protlak a rajčata a přilijeme vývar z masa. Petržel a koriandr nasekáme a vhodíme do hrnce. Vaříme 20 minut. Poté přidáme předem namočenou okapanou cizrnu. Šalotku překrojíme na čtvrtky, přidáme a vaříme dalších přibližně 20 minut, než nám změkne cizrna. Těsně před tím, než bude polívka hotová, přidáme nudle. Pak zakápneme citronovou šťávou.
Zdroj: Harira; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2089-harira/ [On-line 31.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář