reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Harira

Ingredience

  • 500 g masitých rajčat
  • 1 cibule
  • 2 lžíce přepuštěného másla
  • 250 g jehněčího masa
  • ¼ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžíce rajčatového koncentrátu
  • 600 ml vývaru
  • Koriandr
  • Hrst sekané čerstvé petržele
  • 50 g loupané červené čočky
  • 100 g namočené cizrny
  • 3 šalotky
  • Hrst polévkových nudlí
  • Citronová šťáva
  • Sůl
  • Pepř

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Na malé kousky nakrájíme i maso, nadrobno cibuli. Cibuli s masem společně orestujeme na přepuštěném másle. Přidáme mletý zázvor, kurkumu a skořici. Promícháme, přidáme protlak a rajčata a přilijeme vývar z masa. Petržel a koriandr nasekáme a vhodíme do hrnce. Vaříme 20 minut. Poté přidáme předem namočenou okapanou cizrnu. Šalotku překrojíme na čtvrtky, přidáme a vaříme dalších přibližně 20 minut, než nám změkne cizrna. Těsně před tím, než bude polívka hotová, přidáme nudle. Pak zakápneme citronovou šťávou.

Zdroj: Harira; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2089-harira/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.