reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečená husa a zelí

Ingredience

  • 1 husa
  • 2 jablka
  • Sůl
  • Celý kmín
  • 1 hlávka bílého zelí
  • Husí sádlo
  • 1 cibule
  • Bobkový list
  • 0,3 l vývaru
  • 2 lžíce octa
  • 1 lžíce cukru
  • Sůl
  • Pepř
  • Polohrubá mouka
  • 1 kg uvařených brambor
  • 300 g hladké mouky
  • Sůl
  • 50 ml husího sádla

Huse odstraníme krk a hned ji ze všech stran nasolíme. Nakrájíme si cibuli. Jablka zbavíme jádřinců a poté je celá spolu s cibulí vložíme dovnitř husy. Posypeme ji kmínem a vložíme do pekáče. Pod husu přidáme droby s krkem, podlijeme vývarem. Husu pečeme zakrytou 3 hodiny na 180 stupňů. Poté odkryjeme a ještě hodinu dopékáme.

Zelí zbavíme košťálu a nakrájíme. V hrnci si rozpustíme sádlo, na němž začneme restovat cibulku. Přidáme celý pepř a bobkový list, poté zelí, trochu octa a cukru. Zasypeme kmínem a mícháme. Následně přilijeme zeleninový vývar, přiklopíme a povaříme.

Brambory si nastrouháme najemno. Přidáme k nim mouku, osolíme je a promícháme. Pomoučíme si prkénko. Odřízneme si kousky těsta, která rozmačkáme na placky, a začneme je opékat. Závěrem placky omastíme sádlem.

Zdroj: Pečená husa a zelí; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2088-pecena-husa-a-zeli/ [On-line 31.01.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.