reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hermelínový salát

6 porcí

  • 300 g hermelínu
  • 200 g šunky od kosti v celku
  • 3 vejce vařená natvrdo
  • 1 šalotka
  • pažitka

Dresink

  • 150 g majonézy
  • 80 g zakysané smetany
  • špetka sladké papriky
  • špetka bílého pepře
  • pár kapek citronové šťávy

Vychlazený hermelín a šunku nakrájíme na kostičky o velikosti ½ cm. Šalotku a vejce nakrájíme na drobné kostičky, pažitku nasekáme.

Majonézu vymícháme s uvedenými ingrediencemi a smícháme s nakrájenými surovinami. Necháme dobře vychladit a podáváme s pečivem.

Banketky

  • 25 g droždí
  • 1 lžíce cukru
  • ½ kg hladké mouky
  • 100 g másla
  • 40 g žloutků
  • 12 g soli
  • 200−250 ml mléka

Droždí vymícháme s cukrem, přidáme, hladkou mouku, rozpuštěné máslo, žloutky, sůl a teplé mléko. Zaděláme hladké těsto, které necháme 1 hodinu kynout. Během kynutí promísíme.

Z těsta tvarujeme a pleteme různé tvary – rohlíčky, houstičky, bulky, které necháme na plechu vyloženém pečicím papírem ještě 15−20 minut kynout. Potřeme je žloutkem rozmíchaným se solí, sypeme kmínem, sezamovým semínkem nebo hrubozrnnou solí a pečeme při 170 °C 10−15 minut dozlatova.

Zdroj: Hermelínový salát; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1556-hermelinovy-salat/  [On-line 07.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.