reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hlemýždí soustíčka na rajčatech podávaná na brokolicové placce

4 porce

  • 25 dkg hlemýždího masa (z konzervy nebo mražené)
  • 1 velká hlávka brokolice
  • 25-30 dkg rajčat
  • 2 cibule
  • ½ paličky česneku
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 10 dkg lesních hub
  • 20 dkg mouky
  • 2 vajíčka
  • 8 dkg nivy
  • 8 dkg vlašských ořechů
  • 2 bobkové listy
  • 1 hlíza celeru
  • sůl
  • pepř

Pokud budeme používat mražené hlemýždě, musíme je nejprve hodinu vařit v tlakovém hrnci se solí, pepřem, bobkovým listem, cibulí a česnekem.

Brokolici vhodíme do vroucí slané vody, kde se nám během 5 minut uvaří. Z mouky, vajíček, hrubě rozdrcených vlašských ořechů, rozdrobené nivy, vařené brokolice rozebrané na růžičky, strouhaného celeru, soli a pepře si umícháme hmotu, ze které budeme dělat nikoli placky – nýbrž jednu jedinou velikou placku.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a rovnoměrně na něm rozprostřeme těsto, abychom získali pěkně okrouhlou placku. Tu po obou stranách do křupava opečeme.

V jiné pánvi si, rovněž na olivovém oleji, orestujeme houby. Osolíme je a opepříme, a až budou dost osmahlé, vyjmeme je z pánve. Na zbylém omastku si osmažíme jemně nasekanou cibulku, ke které potom přidáme i česnek, bobkový list, bílé víno a rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme, opepříme a přimícháme jednak hlemýždě, jednak restované houby. Vše dohromady ještě důkladně povaříme, načež hotové ragú podáváme na placce, kterou předem okrájíme tak, aby byla vzorně kulatá.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3770

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.