4 porce
- 25 dkg hlemýždího masa (z konzervy nebo mražené)
- 1 velká hlávka brokolice
- 25-30 dkg rajčat
- 2 cibule
- ½ paličky česneku
- 2 dl suchého bílého vína
- 10 dkg lesních hub
- 20 dkg mouky
- 2 vajíčka
- 8 dkg nivy
- 8 dkg vlašských ořechů
- 2 bobkové listy
- 1 hlíza celeru
- sůl
- pepř
Pokud budeme používat mražené hlemýždě, musíme je nejprve hodinu vařit v tlakovém hrnci se solí, pepřem, bobkovým listem, cibulí a česnekem.
Brokolici vhodíme do vroucí slané vody, kde se nám během 5 minut uvaří. Z mouky, vajíček, hrubě rozdrcených vlašských ořechů, rozdrobené nivy, vařené brokolice rozebrané na růžičky, strouhaného celeru, soli a pepře si umícháme hmotu, ze které budeme dělat nikoli placky – nýbrž jednu jedinou velikou placku.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a rovnoměrně na něm rozprostřeme těsto, abychom získali pěkně okrouhlou placku. Tu po obou stranách do křupava opečeme.
V jiné pánvi si, rovněž na olivovém oleji, orestujeme houby. Osolíme je a opepříme, a až budou dost osmahlé, vyjmeme je z pánve. Na zbylém omastku si osmažíme jemně nasekanou cibulku, ke které potom přidáme i česnek, bobkový list, bílé víno a rajčata nakrájená na kostičky. Osolíme, opepříme a přimícháme jednak hlemýždě, jednak restované houby. Vše dohromady ještě důkladně povaříme, načež hotové ragú podáváme na placce, kterou předem okrájíme tak, aby byla vzorně kulatá.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3770
Poslední tip, trik či komentář